Alla inlägg under december 2012

Av André Aldenhov - 23 december 2012 19:57

Hittade förresten den här lappen nere på klubben.

Kul att styrelsen uppmärksammar vad julen EGENTLIGEN handlar om!


 

Det teologiska inslaget är påtagligt... =)


Av André Aldenhov - 23 december 2012 18:21


Första bilderna i serien Tyngdlyftningsutrustning!


 

Ett par rejält slitna Adidas från -95. Dom har upplevt en del =)!

Allmänt om skor kan jag säga att det är kanske den viktigaste utrustningsdetaljen av alla! Det mesta är en fråga om tycke och smak, men riktig tyngdlyftning kräver riktiga lyftarskor!! Sen måste man inte tvunget gå "all-in" med ett par Adidas utan det finns MYCKET prisvärda och bra alternativ! Har dessutom hört (och sett) att den senaste Adidas-modellen kanske inte är den som håller bäst... Hursomhelst ska man prova ut skon ungefär likadant som man provar vanliga skor: inte för trångt men heller inget glapp. Sitter det för trångt gör det ont i överstöten och sitter det för löst så får man skav eftersom det glappar. Klacken ska vara HÅRD och rätt höjd. Ta dem till skomakaren och justera klacken tills den är rätt! Just detta paret (på bilden) har fått både klacken och en del annat ändrat.

 

Extra höjningen i klacken(det ljusbeiga) är inget jag egentligen rekommenderar. Tycker hellre att man ska köra rörlighetsövningar om man är för stel i de 3 "sittlederna" (vrist/knä/ljumske), men om man är lite drygt 40 år gammal så är det OK =)!

Av André Aldenhov - 23 december 2012 12:26

Träningsvärk! Jojomem, visst blev det så... Men inte värre än att det känns ganska OK iallafall just nu. Värre att kliva ur sängen i morse... Dessutom kan jag väl räkna med en viss förvärring tills imorgon!


Fast jag siktar på att få en stund på motionscykeln idag. Inget gym alltså utan bara "trampa loss" det värsta ur benen idag. Längesen sist, så det lär bli ny träninsvärk och den lär dyka upp på ovana ställen. Ser jag redan fram emot... =)

Av André Aldenhov - 22 december 2012 20:51

Då var dagens pass avklarat! Måste erkänna att det inte var jätteroligt, men det kändes riktigt bra att genomföra det. Första passet efter tävlingen. Dessutom har det hunnit passera en hel "vilovecka" sen dess!! Tog emot i hela kroppen, ömmade en hel del i musklerna runt knäna, men visst var det trots allt en skön känsla att komma igång igen!


Körde knäböj bak med trappa. 2+2+2 och 3 set. Körde från (ungefär) 75 % och neråt. Låter inte så mycket, men blev ca 2 ton utan att direkt behöva förta sig varken fysiskt eller mentalt. Helt OK. Skippade ryck, känslan fanns inte där...


För att få lite tempo i passet så besökte jag gymdelen i "vilan" mellan seten. Fick kört 2 sorters press, 2 axelövningar, Bic/tric, hissen, bencurl bak, hopp och rotation. Alltså blev det ett ganska skapligt pass på hyfsat kort tid. Bra!


Imorgon börjar bildserien (med tillhörande text) med utrustning som kan vara bra att ha vid tyngdlyftningsträning. Den som är nyfiken på det får följa bloggen noga de närmsta dagarna =)!


Körde till Motorhead idag (igen). Sjukt bra!

Av André Aldenhov - 22 december 2012 13:51

Idag är det dax att köra första passet efter SM. Känns som att ta första steget på en 1000-milaresa... Hade tänkt köra tidigt idag men omständigheterna gjorde att det passar mycket bättre med ett senare pass idag.


Det kommer att bli Knäböj (med trappa ) och lite enklare gym-träning. Kanske inleder passet med några teknik-ryck. Brukar göra det på första passet efter en tävling.


Känner hur mycket kraft som helst i kroppen. Har ätit en del kolhydrater, men jag har även ökat mängden LCHF-mat. Skillnad!

Av André Aldenhov - 21 december 2012 21:25

Här kommer en länk för alla "tabellnördar"! Fick den från Mikael U. Tack =)!


http://iwrp.net/component/cwyniki/?view=contestant&id_zawodnik=9653


Här ska iallafall jag sitta och kolla upp ett antal namn. Skoj!

Av André Aldenhov - 21 december 2012 14:44

Igår hade jag så många besökare att jag hamnade LÅNGT upp på bloggens topplista! Jätteskoj! Stort supertack till alla er som var nyfikna och ville "kolla läget"! Hoppas ni gillade det och vill fortsätta läsa, kanske rentav vara med och bidra med egna texter så som vissa gör! Lovar att fortsätta anstränga mig för att det ska kunna bli en bra träningsblogg. Både personlig och faktamässigt högkvalitativ med träningstips mm.

Av André Aldenhov - 21 december 2012 14:28

Här kommer tips om bra böcker med LCHF-recept:


Frisk med LCHF Luncher och smårätter av Dr Sofie Hexeberg/Birthe Storaker

Frisk med LCHF 100 recept med riktig mat av Dr Sofie Hexeberg/Gunn-Karin Sakariassen

båda utgivna på Pagina Förlags AB/Optimal förlag


Trevliga böcker med fina bilder, men framför allt bra recept. Vissa enkla (vilket ju är bra) andra mer avancerade och det blir ju lite roligare. Dessutom med faktatext som är enkel och bra för den som vill förkovra sig i ämnet. Även allmänna tips och råd om LCHF. Inköpta på GeKås i Ullared, men finns naturligtvis att få tag på även på andra ställen.


Vill även pusha för att hålla ögonen öppna i kvällspressen. Söndagsbilagor och liknande har ofta hela nummer vikta åt bara LCHF och dom brukar vara bra!


Presentation


Tyngdlyftning och annan träning!

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<<
December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards