Alla inlägg under december 2012

Av André Aldenhov - 14 december 2012 11:16

Här kommer bloggens första bild!

Tänk att det verkligen försvunnit mer än 15 kilo!

 

Gjorde en seriös plåtning för ett tag sen. Tanken var kanske inte att just de bilderna skulle hamna här, men nu när jag fick se en provbild, så tyckte jag att den passade klockrent!

22 timmar kvar till invägning. Vikten ligger helt rätt  (tror jag, lite osäker på vågen...) och avresan närmar sig. Suget börjar komma...



Av André Aldenhov - 13 december 2012 11:59

Nu är det nära! Lördag morgon drar SM i tyngdlyftning igång och jag ska vara där! Senast jag var i Uppsala och tävlade var så länge sedan att jag har inte en susning hur det gick! Eller om jag tänker efter riktigt noga så bör det ha varit ett SM någon gång i början på 00-talet. Fast där kan jag ju ha fel...


Bra "avslutningspass" igår. Gjorde min knäböj bak på 170. Kom lite snett, men hade ett nästan lite oväntat bra tryck nere i botten. Bra tecken...


Blir ett litet rörlighetspass idag, men det blir inga riktiga vikter så det är inget speciellt att orda om. Bara lite teknikryck, hopp och lite annat.


...hade dock behövt en halvmjuk massage på hel rygg och axlar. Jäklar vad det är spänt liksom... Måste ringa min huvudsponsor!


Riktigt bra lyftartikel i lokaltidningen (Markbladet) igår! Axel och Daniel i huvudrollerna. Bra bilder, personligt och även allmänt positivt om lyftning.Grattis grabbar och bra skrivet Markbladet!!


Av André Aldenhov - 12 december 2012 14:13

Då är det alltså bara 3 dagar kvar tills det är dax att examinera senaste träningsprojektet! SM i Uppsala på lördag och det lär bli hur trevligt som helst. Målsättningen är naturligtvis (precis som vanligt) att lyfta så mycket som möjligt. När man ändå är där kan man ju lika bra göra sitt bästa. Men sen har jag en målsättning till och den är (minst) lika viktig: att ha roligt medans jag lyfter och inte bara fokusera på kilon, utan försöka hitta en bra känsla i lyften och ha en trevlig tävlingsdag. Alltså: 2 helt olika mål, båda lika viktiga!


Ikväll blir det sista passet med någotsånär hög intensitet. Knäböj bak: singlar upp till ca 170, bara för att behålla lite tryck i låren. Ska nog gå bra.


LCHF forever!! Plockat mer än 15 kilo nu =)!


Imorgon inleds sista kreatinfasen. Har kört utan ända sen DM i höstas. Spännande att se om det ger samma skjuts som sist, fastän det där riktiga trycket inte riktigt finns i kroppen ( p.g.a viktnedgången ).


Av André Aldenhov - 11 december 2012 20:17

Det blev kväll även idag! Ingen träning av något slag och det är nästan helt bra. Känner i kroppen efter en del tuffa singlar de senaste dagarna att vilodagen kom helt rätt! Däremot påverkar det även vikten. Eller rättare sagt: ingen träning-ingen viktpåverkan! Ligger alltså lite högt idag. Dock är det helt under kontroll och kommer att bli lite bättre imorgon. Då kommer det bl.a att bli "mini-maxning" i knäböj bak. Någonstans i 170-området hade jag tänkt.

Snart kommer det bilder till bloggen!

När man vet att man inte ska göra fler lyft (ryck/stöt) innan det är tävlingsdax, så infinner sig alltid en slags osäkerhetskänsla. Detta är dock bara bra, eftersom det påbörjar den mentala processen med att ta lyftningen allt mer på allvar. Att så smått börja förbereda sig på tävlingsprocessen. Denna mentala "startsträcka" leder fram till suget efter tävlingslyft. Snart dax! =)

Raise Cain på stereon idag. Sjukt hårt! Grymt bra!

Av André Aldenhov - 11 december 2012 14:13

4 dagar kvar! Snart är det alltså SM-dax och de sista små detaljerna petas in på sin plats. Man kan ju inte direkt utföra några mirakel så här i slutspurten så det handlar mest om att få till en bra känsla...

...och en bra känsla har jag! Fick kört några riktigt bra vändningar igår, där tajmingen för en gångs skull var riktigt bra (eller iallafall något bättre än vanligt) och det kan vara avgörande! Kanske börjar lita på vändningen efter detta?!

Dessutom lite dragmaskin, bic/tric, axlar och bencurl bak.

Vikten under kontroll trots (eller rättare sagt tack vare) ordentligt köttätande. Visst energitapp emellanåt, men jag tror inte det ska spela någon roll. Iallafall inte så länge det inte börjar påverka humöret negativt.

Ingen träning ikväll och imorgon ska jag upp och singla lite i knäböj bak. Sen är jag så förberedd jag kan bli. Bara själva tävlingen kvar =)!

Av André Aldenhov - 10 december 2012 10:01

Gårdagens pass blev i stort sett som jag tänkt. Tränade ganska sent och med ett högt tempo. Skön träningsform att ibland släppa en aning på vilan och bara gasa på. Körde knäböj fram och fick till ett par ganska hyfsade singlar. Sen blev det hopp, rotation och bencurl baksida. Körde dessutom några enarmsryck och lite rodd. Det enda som finns kvar att köra denna veckan är en "halvmaxning" i knä bak, några snabba drag och lite tekniklyft/gymnastik på slutet. Känns bra att ligga helt i fas med planen =).


Börjar närma sig även med vikten. Åt mycket i helgen och får ta det lite lugnare nu i veckan, men även det följer planen. Behöver inte så mycket energi nu de sista dagarna före SM.


Men dagens lunch som i god LCHF-anda består helt och hållet av köttfärs, ja den har jag redan börjat längta efter.


Idag är det inte säkert att jag tränar. Går på kroppens känsla nu. Onsdagens pass blir viktigast denna veckan ihop med rörlighetsövningarna på fredag eller lördag.


Ensamträning utan Motorhead:omöjligt!!

Av André Aldenhov - 9 december 2012 12:44

Har inga bra bilder! Dessutom tränar jag ju på så udda tider för att det ska passa i tillvaron, så det finns nästan aldrig någon som kan ta bilder eller filma. Ska försöka ordna det nån gång.

Kroppen känns fortsatt bra. Ryggen känns kanon efter gårdagens ryckdrag. Skönt att veta att kroppen tål tuffa tag trots viktnedgången =)!

Kör ett pass lite senare idag och då blir det knäböj. Kompletterar det med lite hopp och bencurl bak. Kan även bli lite enarmsryck och rotationer. Går på känslan för stunden.

Så nära SM nu att det snart börjar bli dax att fixa med lite praktiska detaljer. Behöver t.ex mer tejp. Får inte missa de små detaljerna... Ska dessutom komma ihåg att plocka fram kreatinet inför torsdagen.

Tummen ser bra ut och höll gårdagens tuffa test. Perfekt!

Av André Aldenhov - 8 december 2012 17:44

Bra pass idag! Med en vecka kvar till SM så kände jag att det var dax att göra lite skarpa tester. Körde ryck till (ungefär) startvikter. Bra lyft blev det! Fattas fortfarande lite snabbhet, men det är ju vad slutveckans lätta träning ska fixa till. Fick dessutom klippt dit ett par riktigt bra singlar på 145 i ryckdrag. Lite segt från golvet men sen kom dom riktigt bra!

Åt jättemycket när jag kom hem. Härlig diet där man hela tiden är proppmätt =)! Heja LCHF!!

Lite stel i axlar och de tre sittlederna. Jobbar vidare med det...

Använder snart alla marknadens liniment: Blå häst, gul häst, brun tiger, vit tiger. Låter som ett helt zoo...

Presentation


Tyngdlyftning och annan träning!

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<<
December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards