Alla inlägg under februari 2013

Av André Aldenhov - 13 februari 2013 21:39

Först en liten kommentar om en aktuell händelse: brottningen bort från OS. Kan egentligen bara beskriva det som sorgligt. En klassisk sport som skänkt mig mycket glädje som åskådare och många skavsår på skulderbladen som utövare! Eftersom jag inte följt sporten så noga att jag känner det politiska spelet bakom ett sånt här beslut så blir det svårt att uttala sig om rätt eller fel, men magkänslan säger att något gått snett. Frank, Benni, "Prosten" och många andra stora brottare var mina idoler som barn och nu är brottningen borta från OS. Som sagt: sorgligt!


Snackade med Micke L idag och han berättade om kanonträning och bra resultat. Skoj! Dessutom lät det som om Jukkas träning flyter på och Claes är frisk nog att gå i träning igen. Går bra för lyftarna nu =)!


Själv hade jag det lite segt idag. Inte samma klipp i kroppen, men å andra sidan brukar jag ju inte ha det, så dagens pass är väl snarast att betrakta som ett normalpass. Lyckades faktiskt få ihop ett riktigt hyggligt pass med en del lyftreps. Såhär såg träningen ut:


Stöt (med efterföljande vändningar ) 1+2 på 80, 90, 100 och 110. Segt, men höll i tekniken hyfsat. Bra!

Stötdrag: dubbel 100, dubbel 120, dubbel 140, dubbel 160 och singel 180 (singeln med remmar)

dessutom 2 sorters press, bic/tric och bencurl bak


Seriematch på söndag ( eventuellt med fullt serielag/veteranlag!), men jag ändrar inte i träningen. Repsar på och tar söndagen som det kommer.


Dessutom är det mindre än 140 dagar kvar till SM i Tyngdlyftning.

Av André Aldenhov - 12 februari 2013 21:51

Här kommer den senaste lilla videon! Gör en ryck-dubbel på 100 som inte är så imponerande tekniskt. Är verkligen så kass i grunden att jag inte orkar hålla i lyftet. Dock känns tempot och trycket helt okej, så jag känner mig lugn inför framtiden...



Fick bra filmarhjälp av träningskollega. 1000 tack för det!!
 

Av André Aldenhov - 12 februari 2013 20:51

Idag lade jag allt krut på några dubblar i Ryck. Blir fortfarande otroligt trött redan av att köra 2:or och naturligtvis ännu tröttare av 3:or. Jag är helt chanslös att hålla i tekniken på repsen efter 1:an. Nu gör inte detta så mycket. Jag vet att tekniken sitter när singlarna kommer igång och jag är ganska noga med att inte stå och nöta in teknikfel med repsen. Ganska snart kommer jag att kunna "stänka dit" dubblar och tripplar utan att slarva iväg lyften till höger och vänster. Men jag är inte riktigt där än...

Ska försöka ladda upp en video på sista ryck-dubbeln. Återkommer med det senare ikväll. Såhär blev dagens pass:


Ryck: dubbel 70, dubbel 80, dubbel 90 och dubbel 100

dessutom: armdrag, rodd, hopp goodmorning och bencurl bak


Det är alltså ryck-dubbeln på 100 som finns på video. Skrattretande trötthetsslarv, men jag lägger upp den ändå, hahaha!!!


Återkommer...

Av André Aldenhov - 11 februari 2013 12:43

Nu är jag inne i sista veckan före sportlovet. 1978 var första gången jag var med och hade tyngdlyftning som sportlovsaktivitet. Det är 35 år sedan, med andra ord: Jubileum =)! Får se om jag uppmärksammar detta på något sätt under nästa vecka.Kul att det fortfarande finns lite mental energi över för "järn-djävulen" fastän alla dessa år passerat. Men visst, uppehållen gör ju att man kanske orkar ett par år extra...


Vet inte om det blir någon träning idag. Kände ett rejält energitapp igår och det är inte alltid det känns lika viktigt med 5-pass-veckor. Åter i träning någon annan dag och då är det dax att repsa lite i Rycket igen. Segt men kul!

Av André Aldenhov - 10 februari 2013 21:34

Idag kändes kroppen tom på energi, iallafall en bit in i dagens träningspass. Men jag fick ihop allt jag hade tänkt, även om jag inte fick till det där riktiga "klippet" i varje reps idag. Nåja, nöjd med dagens pass ändå. Såhär blev det:


Knäböj fram (stege): 140-120-100-80 dubbla på varje vikt (lade till ett extra steg mot för vad jag brukar)

Stötdrag: dubbel 120, dubbel 140, dubbel 160

dessutom 2 sorters axlar, 2 sorters rodd, 2 sorters press, bic/tric, rotation och bencurl bak

avslutade med 10 minuter motionscykel (som ju är ett delmål att genomföra minst 1 gång/ vecka)


Helt slut efteråt, men så är det ibland. Kan vara en skön känsla det med...


Av André Aldenhov - 10 februari 2013 20:13

Leva sin dröm! Jo, det finns naturligtvis en massa olika sätt att göra det. Det kan handla om att förverkliga yrkesdrömmar man har eller en hobby man "lever för" eller varför inte umgänget med sin älskade familj. Det kan vara flytten till det varmare landet eller i princip vad som helst som får livsnerven att kittla till!

I mångt och mycket lever jag hela min dröm! De flesta "feelgood-inslagen" i mitt liv är sådant som jag inte avhandlar i den här bloggen. Jag har ett fokus på det som är direkt kopplat till träning/hälsa. Nu är jag inte dummare än att jag förstår att hela livet, tillvaron och måendet naturligtvis hänger ihop med/påverkar träning och hälsa men jag har ändå valt att dra gränsen på detta sätt. Vem vet, det kanske ändras med tiden men just nu är det så bloggen kommer att se ut. Hoppas det är till belåtenhet =). Men naturligtvis ska jag försöka fortsätta att sätta en lite personlig prägel på denna bloggen så den inte blir bara "teknisk" hela tiden.

Av André Aldenhov - 9 februari 2013 22:43

Först vill jag bara tacka och nämna glädjen jag känner för den fantastiska responsen jag fått på den lilla "menlösa" filmsnutten jag lade ut! Vill samtidigt bara beklaga att jag inte hade något bättre att bjuda på! Får väl träna bättre och filma oftare så jag lyckas få till några bra lyft att lägga upp...

Vila idag, körning imorgon. Då blir det ben och drag om kroppen tillåter.

Hörde att vi har folk i laget som missat lite träning av olika skäl. Hoppas för deras skull att dom snart är i stridbart skick igen. Håller tummarna för er!

För övrigt så är det 142 dagar kvar till årets SM i Tyngdlyftning.



Av André Aldenhov - 8 februari 2013 21:55


Här är dagens "fulstöt". Dock väldigt bra filmat av Axel! Stort tack! =)



 

Presentation


Tyngdlyftning och annan träning!

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards