Alla inlägg under augusti 2014

Av André Aldenhov - 12 augusti 2014 20:08


Nu när vardagsrutinerna håller på att ändras så har det blivit ett litet uppehåll i träningen. Målsättningen är att jag ska komma igång på torsdag och sen köra lite förberedelser under drygt 1 vecka. Därefter börjar höstträningen "på riktigt". Exakt vad det innebär vet jag inte än, men jag har ju nån slags idé om ungefär hur mycket jag ska träna. Dessutom läggs årets sommarträning ner nu och det får bli mer hopp/sprint/kast nästa sommar =).

Av André Aldenhov - 10 augusti 2014 19:31


OK, när jag väl satte igång med utvärderingen så blev den på ett helt annat sätt än vad jag tänkt från början. Inte så mycket detaljer utan istället en liten blick framåt. Nåja, nu blev det såhär...


 Utvärdering

Efter 2 dagars lite tuffare träning så kände jag tydligt att det behövdes vila. 1 vilodag räckte kanske, fast 2 kändes väl länge... Därefter kunde jag köra på ganska tufft i 2 dagar, men dagen efter 2a dagen så var jag helt slut! Kanske hade det räckt med 1 vilodag efter första dagarna, men det behövdes absolut 2 efter den andra omgången. Med detta som grund lägger jag upp 2 idéer om hur jag ska börja träna igen:


alternativ 1:

2 dagar träning, 1 dag vila, 2 dagar träning, 2 dagar vila. (därefter återupprepning)


alternativ 2:

2 dagar träning, 1 dag vila, 1 dag träning, 1 dag vila (därefter återupprepning)


alternativ 2 känns egentligen bäst. Dels blir det (något lite) mer träning, dels är det lite mer åt det hållet jag gillar för att komma igång. Samtidigt har ju alternativ 1 den (enorma) fördelen att den är upplagd på 7 dagar och därför passar in i övriga livet (vilket ju allt som oftast är det som blir avgörande...).


Märklig detalj: första gången kroppen bröts ner, så var det benen (och därför knäet) som inte orkade. Efter 2a omgången med träning så var det slutryggen. Jag körde exakt samma sak varje pass, vikter övningar reps set, ja allt.


Lutar åt alternativ 1 alltså, även om jag är ganska sugen på att testa den andra varianten =)!




...och jäkligt kul att höra om och se Claes framfart nu! Fortsätt jobba!!

Av André Aldenhov - 9 augusti 2014 22:00


Lovade ju att lägga upp min lilla slutsats av senaste tidens träning. Har inte gjort det. Har helt enkelt inte orkat idag. Men imorgon är jag full av nya krafter, så då kommer den! Tror faktiskt att jag fått en del svar som jag kan använda mig av när jag lägger upp närmaste tidens träning. Men som sagt: mer om detta imorgon.

Av André Aldenhov - 8 augusti 2014 13:54


Då var dagens gympass avklarat och mitt (nästan) veckolånga träningsexperiment är avslutat! Äntligen orkade jag uppnå ett uppsatt mål. Inte så att mina mål varit för höga, nej jag har helt enkelt inte haft tillräcklig motivation att genomföra dem. Men denna gången var jag lite nyfiken på hur det skulle gå och då blev det genast roligare. Eftersom morgondagens känsla hör till experimentet så väntar jag med min lilla slutsats tills imorgon. Det jag kommer fram till med mitt test, kommer att vara grunden till mitt träningsupplägg den närmaste tiden, nu när jag snart börjar köra lite mera igen.


...och passet blev då 3 varv i min hantelgyms-ritual ( 9 övningar superset, med vila mellan varven), knäböj 5or x 3 set och marklyft 5or x 3 set.


...och varje dag har jag tagit BCAA, kreatin och en omgång ( 25 gram ) extra protein. Gör ju iallafall inte att återhämtningen blir sämre...


...och ikväll firas "framgången" med grill =)!!

Av André Aldenhov - 7 augusti 2014 17:04


Nu är det bara 1 dag kvar på mitt "mini-experiment" med gymträning. Jag håller på och testar vilken min fysiska status är för tillfället. Att jag inte är i form, det vet jag. Men jag är nyfiken på ungefär hur "träningsbar" jag är. Alltså, hur mycket kan jag träna utan att ligga i ständig nedbrytning. Jag har mina aningar, men jag väntar med "slutsatsen" tills efter morgondagens pass.


...och dagens pass gick jättebra! Precis som pass 1 och 2 (söndag-måndag) gjorde, ja rentav aningen bättre! Vilan på benen gjorde susen! Knäet kändes mycket bättre och jag lade till och med på några extrakilon på slutrepsen i ben/drag. Passet blev alltså min gym-ritual i 3 varv ( och därtillhörande rörlighet ) samt knäböj bak+ marklyft. Gött!! Nu får vi se hur kroppen svarar tills imorgon. Vikt före/efter träning: 83/ 82,1 (intog träningsvätskan före vägning idag. Därav större diff än tidigare dagar).

Av André Aldenhov - 7 augusti 2014 11:49


Sommaren är ju härlig och man kan passa på med fys som man kanske inte kan göra på vintern. Eller så fysar man utomhus bara för att man vill. Både tennis och pingis på förmiddagen. Utomhus naturligtvis! Roligt och jobbigt. Hoppas det blir mer imorgon =).


...och senare ska jag försöka mig på lite gym. Hoppas jag kan köra mina 3 gym-varv och både ben och drag...

Av André Aldenhov - 6 augusti 2014 17:56


Nytt rekord på Marks TK idag! Så många har vi aldrig varit på sommar-fysen! 6 stycken som var med och körde alla grenar, eller åtminstone vissa delar. Riktigt kul! Fick själv dragit på några kast, men framförallt kul att se när de andra kör =)!


...och jag hann med lite rehab och annat i gymet innan vi gick ut. Skönt att köra lite avslappnat idag. Imorgon är jag (förhoppningsvis) tillbaks på ursprungsplanen igen.

Av André Aldenhov - 6 augusti 2014 13:28


45 minuter pingis är både roligt och bra fys! Men sen kände jag att jag började bli lite "trött" i knäet, så då fick det räcka. I eftermiddag är det sommarfys på TK, så då ska jag dit och kolla läget. Tror inte att jag kommer att köra hela ritualen idag. Men jag flyttar bara fram målet en dag och försöker avsluta mitt mini-projekt under torsdag-fredag istället. Men lite gym ska det väl kunna bli idag...

Presentation


Tyngdlyftning och annan träning!

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards