Alla inlägg den 7 januari 2013

Av André Aldenhov - 7 januari 2013 16:39

Gott var det iallafall =)

Av André Aldenhov - 7 januari 2013 12:53

Här kommer fortsättningen på ett svar till en av mina läsare. Publicerar även hans fråga här, så blir kanske svaret lite intrssantare för även andra läsare.



Skulle vara mkt roligt att läsa lite om hur din träning/kost såg ut för 15-17 år sedan
då du satsade som mest.. Och om du kunde backa tillbaka tiden skulle du isf
ändra på något? tex mer kondition, mer styrka, mindre styrka etc.. hade du tex
behövt ändra något på träningen för att göra 160-200 i klass 83 om vi leker med
tanken?



Tror nog att jag tränade ”helt rätt” utifrån de förutsättningar jag hade att rätta mig efter, alltifrån hurdan jag är som person till hur mycket tid jag hade att tillgå mm. Om vi däremot leker med tanken att jag var ”heltidsanställd” som tyngdlyftare så skulle jag kunnat göra ungefär såhär:


För det första så skulle jag (åtminstone litegrann ) ökat inslaget konditionsträning. Detta för att gynna kroppens återhämtning. Det är ju ändå så att hur vältränad man än är och hur bra man än återhämtar sig under tung träning så är det ändå en begränsande faktor att alltid ligga på gränsen ( och tyvärr ganska ofta över gränsen) för vad man tål/orkar med. Leder till överträning, skador mm…


I min seniorträning var jag stor vän av att träna mycket styrka, detta eftersom jag är så ”naturligt klen”. Har liksom inte fått ett enda kilo gratis, utan är en ren träningsprodukt. Till och med när jag var som starkast och mest vältränad såg jag klenare ut, var svagare än de flesta av mina konkurrenter/kollegor. Eftersom det alltid handlar om en prioritering så valde jag styrka framför teknik, så tekniken kan ha blivit ( läs:blev!) eftersatt. Med mer tid till förfogande hade jag gärna ökat även den biten något.


Om jag dessutom kompletterat detta med mer allmänfysisk träning (hopp, kast, rotationer mm) så tror jag nog att detta sammantaget skulle kunna ha lyft min karriär uppåt ett snäpp i resultat. Att gissa resultat och kroppsvikter känns bara konstigt men jag tror nog snarare att jag kanske kunde ha lyft några ”extra” kilon i klass 77 snarare än att ha volym-ökat och gjort resultat i klass 85. Jag har i flera (långa och seriösa) perioder försökt öka kroppsvolym, men aldrig lyckats med att få kvaliteten att följa med. Jag har lyft nåt kilo extra, men inte klarat av att öka lyftresultaten i förhållande till kroppsviktsökningen. Jag tror att 83 kilo ( och närmare 90 kilo under uppbyggnad/sommarträning) är allt för högt över min ” normala” och ”hälsosamma” kroppsvikt för att jag skulle få det att fungera och eftersom jag ju aldrig (av flera olika skäl) varit intresserad av dopning så har ju ej heller ”genvägen” varit intressant. Så för att svara på din fråga om jag kunde gjort 160-200 i 83:an så svarar jag:


Nja, kanske det men mer troligt 150-185 i 77 (eller något liknande…).


Presentation


Tyngdlyftning och annan träning!

Fråga mig

32 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards